top of page

Ware Rijkdom

Eens was ik uitgenodigd in een Perzisch ingerichte villa, met marmeren vloeren, grote Arabische kleden, en luxueuze loungebanken. Ik zou er spelen voor een vriendenborrel. Omdat mijn beschaafde en gestudeerde opdrachtgever naast Flamenco ook Jazz wilde vroeg ik Laurence met dwarsfluit mee te doen.

Enigszins bedremmeld kwamen wij de prachtige villa binnen. Mijn opdrachtgever had vriendenborrel gezegd en ik had dit opgevat als voor bevriende stellen. Maar wij zagen alleen tientallen exotische mannen in maatkostuum of in traditionele Arabische kledij. Zij drentelden rond, kozen plekjes om te zitten, zaten tegen elkaar aan, voerden serieuze gesprekjes, bekeken ons met beleefd vriendelijk blik. Laurence als enige vrouw in dit gezelschap – samen met het keukenpersoneel – bleef enigszins ongemakkelijk toch professioneel koel.

Maar goed wij kwamen om te spelen. Op de loungebanken voor ons nestelden zich groepjes mannen. Er werd serieus geluisterd en bescheiden doch welgemeend geklapt. Maar allengs werd de sfeer uitbundiger. Tijdens een wat wildere rumba leken zelfs enkele heren in trance te raken. Mijn breaks in een uitgebreid Alegria-stuk werden met gejuich onthaald. Met name één jonge en well-dressed zakenman is zeer enthousiast. Op een gegeven moment komt de gastheer op ons af en stopt bij ons beiden een 50 Euro briefje tussen het muziekpapier. Hij vraagt of wij langer willen blijven spelen. Natuurlijk willen wij dat, want wij maken graag muziek, zeker voor enthousiast publiek.

De jonge zakenman komt op ons af en vraagt ons wat van Django Reinhardt te spelen. Helaas zit dat niet in mijn repertoire, maar ik heb nog wel iets anders waarvan ik denk dat hij het mooi vindt. Entre dos Aguas van Paco de Lucia is een schot in de roos, één van zijn lievelingsnummers, eindeloos beluisterd. Tijdens mijn solo komt hij opeens op me af en begint me uitgebreid te knuffelen. Nu wordt het uiterste van mijn vakmanschap gevergd, met natte wangen speel ik door, en breng mijn solo tot een goed eind.

Na het concertje komt hij naar me toe. Jong, goed opgeleid, succesvol in business, Porsche, Penthouse in Rotterdam, maar hij zegt: “Ik ben niet rijk, jij bent rijk! Je geeft je muziek, maar het wordt niet minder, het raakt niet op. Als ik mijn geld weggeef, houd ik niets over. Wat jij hebt is ware rijkdom!”. Vervolgens draagt hij voor me mijn boxen naar de auto.

Nu denk ik: “Iemand die zijn materiële rijkdom zo goed weet te relativeren en muzikale rijkdom zo hoog weet te waarderen, heeft een bepaalde rijkdom van geest, die ik maar zelden tegenkom.”

 

Spaanse en Braziliaanse gitaarmuziek

De warme sfeer van de muziek uit Spanje en Brazilië is voor mij een belangrijke inspiratiebron. Op mijn eigen wijze vertolk ik deze levendige muziek, met een grote emotionele rijkdom, op gitaar. Waarbij de inspiratie van het moment en de flow van het hier en nu de hoofdrol speelt. Zo breng ik sfeer, warmte en voor de liefhebber een intense luisterervaring.

Ik speel voor iedere gelegenheid in restaurants, café's en terassen, winkels, podia, verjaardagen, diners, borrels, culturele en bedrijfsevenementen. De muziek is akoestisch, maar wordt zonodig versterkt met mijn eigen installatie van hoge kwaliteit. www.ruudpost.com

Mail mij voor vragen en vraag gerust een vrijblijvende offerte aan rupost@hotmail.com

Ik vorm ook duo's met enkele zeer professionele en inspirerende muzikanten.

Duo 1 met Laurence Bilger op dwarsfluit.

Duo 2 met Paul Meex op saxofoon.

Ruud Post – gitarist, Eindhoven

www.ruudpost.com

M 06 344 133 44

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page