top of page

Gitaarles over Ruud

Screenshot_20201228_193027.jpg

Muziek maken en gitaarspelen is voor iedereen weggelegd. Voor jong en voor oud. Talent doet er niet toe. Beslissend is een juiste stap-voor-stap aanpak, die ik precies aanpas aan jouw leerbehoefte.  

Praktische informatie gitaarles klik hier 

 

Gitaarles voor jong en oud

Kinderen leren spelenderwijs. Hun hersenen zijn als een spons die zonder moeite alle informatie opzuigen. Hun motoriek volgt als vanzelf. Kinderen krijgen daarom op een heel speelse manier les.

Als je ouder wordt, neemt dit vermogen steeds meer af. Zo rond je 25ste is de fase van moeiteloos en spelenderwijs leren definitief voorbij. Maar met een bewuste en gerichte stap-voor-stap aanpak zet je dan je leerproces in werking.

Talent doet er niet toe

Wat is talent? Het feit dat jij van muziek kunt genieten, betekent dat jij een onderscheid kunt maken tussen wat jij mooi en lelijk vindt. Dit onderscheidingsvermogen is de basis van waaruit je gitaar leert spelen. Vervolgens valt alles met de juiste aanpak en voldoende geduld te leren.  

Leren doe je via een stap-voor-stap aanpak 

Als je iets beter wil spelen, analyseer ik samen met jou wat je dan precies moet verbeteren. Hieruit volgen leerpunten. Eén voor één gaan we hiermee aan de slag via kleine, specifieke stappen, die heel precies aansluiten op jouw leerbehoefte. Als je zo stap voor stap aan het werk gaat, merk je dat je in korte tijd heel veel leert. Het is belangrijk je steeds te focussen op één leerpunt, één aspect van je spel en iedere stap af te maken voordat je verder gaat. Zo wordt het fundament onder jouw spel steeds sterker. En voordat je het weet, verbaas je jezelf en speel je een stuk heel mooi! 

Op maat, zodat het bij jou past!

Bij de keuze van het lesmateriaal zoeken we samen uit wat jij leuk vindt om te spelen en wat past bij jouw niveau. Het mag niet te moeilijk zijn omdat het anders demotiveert, maar het mag wel een prikkelende uitdaging bevatten. 

De keuze voor een stuk kan ook ingegeven zijn, doordat het je helpt een bepaalde techniek te leren. 

Ik leg jou zo gedetailleerd mogelijk uit wat er allemaal bij komt kijken als je het stuk echt goed wilt spelen. 

En geef ik jou een aantal aandachtstpunten en oefentips op maat. Die kunnen heel verschillend zijn. Het hangt af van waar jij je precies bevindt in jouw leerproces en welke specifieke leerproblemen jij tegenkomt. Ik houd daarbij ook rekening met jouw leerstijl.

In de les oefenen we en maak ik jou ervan bewust wat wel en niet goed gaat, zodat je de oefentips ook daadwerkelijk goed in de praktijk kan brengen. Als we op deze manier aan het werk gaan, is meestal snelle vooruitgang verzekerd.    

Ben je benieuwd hoe de stap-voor-stap-aanpak in de praktijk werkt, boek dan eens een les!

Een les bij mij thuis van 45 minuten kost €30. 

Als ik naar jou toekom betaal je mijn reiskosten.  

Je kunt korter of langer lessen.

Lessen zijn altijd per onmiddellijk opzegbaar!

Een goede en ontspannen sfeer

Je leert het beste in een goede en ontspannen sfeer. Ik wil jou graag zo goed mogelijk helpen. Daarom ben ik geïnteresseerd in jou persoonlijk, jouw muzikale smaak en jouw motivatie. Een goed gesprek, of een gesprek over koetjes en kalfjes, een kopje koffie of thee, kunnen daar bij horen. Mijn lessen zijn serieus, maar mijn benadering is ontspannen, licht en met een vleugje humor!    

Wil je meer weten over mijn muzikale achtergrond klik dan hier

IMG_20200531_164006_edited.jpg

For Joy & Happiness      

Video gitaarles
bottom of page