For Joy &  Happiness

Over Ruud Post

Muziek is zijn grote passie. Vooral de Spaanse Flamenco en Bossa Nova uit Brazilië. Maar hij houdt ook heel erg veel van Jazz en Klassiek. Daarnaast is hij verliefd op de pure en authentieke klank van de Spaanse gitaar.    

Ruud studeerde filosofie en was jarenlang werkzaam als marketing- en communicatie-manager in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum. Hij heeft onderwijsbevoegdheid in de vakken Filosofie en Maatschappijleer.

Als filosoof/coach heeft hij een blogsite, waar verdieping, zelfverwerkelijking en onze mogelijkheid om geluk te creëren de centrale thema's zijn.  

Hij is een geduldige gitaarleraar met gevoel voor humor, die heel gevarieerd les geeft en zijn leerlingen centraal stelt.   

Hij speelt al zijn hele leven gitaar. Eerst vooral pop en jazz. Later een aantal jaar heel intensief flamenco. Hij studeerde één jaar in Spanje. Terug in Nederland verdiepte hij zich ook in de Braziliaanse en klassieke muziek, en werd gitaarleraar en optredend muzikant.

Voor een deel heeft hij zichzelf het gitaarspelen aangeleerd, maar hij heeft ook belangrijke leraren gehad: de sound-engineer/gitarist Mario van Horrik; de jazz-musici Cor Baan, Gijs Hendriks, Rogier de Nijs en Gerard Brohm; de flamencogitaristen John Fillmore, Jasper Lockefeer, Adrian Elissen, Tino van der Sman, Eduardo Rebollar en Miguel Angel Cortes.

Een speciaal woord voor de jazz-gitarist Anton Goudsmit. Hij moedigde Ruud in een workshop aan om jazz en flamenco te mixen. Dit is de leidraad geworden voor zijn muzikale benadering: de vrijheid en de spontaniteit van de jazz, het authentieke en de emotionaiteit van de flamenco. 

 

Ruud treedt  al zo'n 10 jaar op en heeft op allerlei mooie plaatsen gespeeld: van het Amstelhotel tot en met een tuinfeest in Mierlo. Hij heeft een repertoire van zo'n 80 nummers bijna 5 uur muziek. Het is muziek waar hij zelf van houdt en graag met zijn publiek deelt. Sinds 2017 werkt hij samen met de zangeres Blanca Luna. Hun optredens zijn steevast een feest.

Voor lessen, boekingen of informatie:

rupost@hotmail.com / M0634413344

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon